12 tips om beter in je vel te zitten

Je hebt van die momenten dat alles tegenzit. Je dates lopen niet lekker, op je werk gaat alles fout. Probeer dit!

Wanneer je beter in je vel zit is dat aan de buitenkant ook gelijk te zien want dan straal je meer. Laat dat nou net een ding zijn wat mannen en vrouwen heel aantrekkelijk vinden bij elkaar. Tijd om in actie te komen dus:

1. Neem een dag vrij

Helemaal als je omkomt in je werk is dit goed, even een dag echt rust.

2. Ruim op

Wanneer je omgeving rommelig is, is je hoofd dat ook. Neem dus lekker de tijd om alles op te ruimen.

3. Creƫer tijd

Sommige mensen zijn zo ontzettend druk dat bovengenoemde punten niet eens haalbaar zijn. Dat zou wel eens de allergrootste oorzaak kunnen zijn van je probleem. Maak een lijst voor jezelf met dingen die echt moeten en eigenlijk niet per se nodig zijn. Die laatste kun je schrappen, hallo tijd!

4. Pak je hobby op

Je hebt bij het vorige punt bekeken wat echt niet hoeft en dus heb je nu tijd om iets voor jezelf te doen.

5. Verwen jezelf

Koop eens iets leuks voor jezelf, je mag jezelf best laten weten dat je leuk bent en dus een cadeautje waard bent.

6. Ga er alleen op uit

In je eentje kun je alles eens goed op een rij zetten. Wat is er nou eigenlijk met me aan de hand en hoe los ik dit op?

7. Stop met nare gewoontes

Er zijn van die dingen waar je gewoon niet gelukkig van wordt. De hond uitlaten van de buren maar daar nooit een bedankje voor krijgen bijvoorbeeld. Dat sloopt je en zonder mensen direct te laten vallen moet je dan voor jezelf kiezen of eens goed met die mensen gaan praten.

8. Kom op voor jezelf

Dat gebeurt eigenlijk al een beetje bij het vorige punt, maar het mag explicieter. Als iemand iets zegt of doet wat jou niet aanstaat heb je alle recht om dat te zeggen en heb jij ook gelijk je ergernis uitgesproken.

9. Laat je voorkeur blijken

Ook jou mening telt, wanneer er iets in het algemeen gevraagd wordt mag jij daar best als eerste antwoord op geven. Ook jouw mening wordt gewaardeerd en door dat te ervaren voel je je fijner.

10. Neem afstand van sommige mensen

We hebben allemaal wel een paar mensen om ons heen die we eigenlijk niet kwijt willen maar waarvan we donders goed weten dat we zonder beter af zijn. Exen bijvoorbeeld. Hak die knoop door en verwijder ze uit je contactlijst. Het zal in het begin even moeilijk zijn maar later lucht het je op.

11. Zoek iets nieuws

Soms is het oppakken van een oude hobby en met vervelende dingen breken niet genoeg. Je hebt iets nieuws nodig. Zoek op internet naar een leuke hobby en knutsel of bouw iets om je nare gedachten te verzetten.

12. Leer nieuwe mensen kennen

Je wil misschien met een paar mensen breken inmiddels, maar het is leuker om daar dan ook wat leuke mensen voor in de plaats te krijgen. Dat kan op verschillende manieren. Ga eens alleen naar de bar in plaats van met vrienden en spreek onbekenden aan. Dat kan wat eng zijn, dat geef ik toe. Een wat makkelijkere manier is om een leuke club te zoeken. Vind je bijvoorbeeld acteren altijd al interessant? Kijk eens op internet of je stad of dorp een cursus aanbiedt en sluit je aan. Wie weet kom je daar ook nog wel een leuke man of vrouw tegen…

Lees ook:In 4 stappen meer zelfvertrouwen
Lees ook:Zo verwerk je een relatiebreuk
Lees ook:Zo ga je je date-angsten te lijf
Lees ook:Datetip: Bucketlist maken
Lees ook:Zo vind je ware liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.