Een veel jongere man: het kan steeds vaker

vogue-405148_640

Een ster als Madonna gelooft er heilig in, een relatie met een veel jongere man. Buiten de sterrenwereld hoor je eigenlijk vooral rare geluiden. Online daten is dan een goede oplossing.

Hoewel de meeste vrouwen nog steeds voor een man gaan die even oud of ouder is, gaan er ook steeds meer vrouwen voor een wat jongere man. Die relaties lopen dan wel niet op huwelijken uit, want tussen 1996 en 2013 is er volgens het CBS weinig verandert in de leeftijdsverschillen van getrouwde stellen. Bij ruim 70 procent is de man ouder terwijl dat bij een krappe 20 procent andersom is. Bij de overige 10 procent zijn de stellen even oud.  Trouw schreef er een interessant artikel over, met verhalen van mensen die zelf in zo’n situatie zitten.

Teresa van 72 vertelt dat haar 16 jaar jongere man haar jong en in de wereld houdt omdat hij nog aan het werk is. Nadeel is dan wel weer dat ze vaak voor zijn moeder werd aangezien, maar in de loop van de tijd hebben ze daar oplossingen voor verzonnen. Hij stelde haar bijvoorbeeld gelijk voor als zijn vriendin, of ze lieten tactisch weten dat ze samen waren.

De vrouwen schrijven ook over vriendinnen die inmiddels hun man moeten verzorgen omdat hij lang niet zo fit meer is als zijzelf, feit is namelijk dat mannen eerder aftakelen. Dat vind ik niet zo’n rooskleurig vooruitzicht eerlijk gezegd.

Je wordt tegenwoordig nog wel scheef aangekeken als je als vrouw een veel jongere man date, of als man een veel oudere vrouw. Maar internet biedt uitkomst. Je kunt zo in elk geval een leuk persoon ontmoeten, dat neemt toch al wel een eventuele barrière weg.

Lijkt het jou wat, zo’n relatie met een veel jongere man?

Lees ook:Vrouwen en zelfvertrouwen
Lees ook:Jonge vaders verzwijgen kinderen tijdens dates
Lees ook:Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen
Lees ook:Heeft je relatie kans van slagen? Stel deze drie vragen
Lees ook:Gezocht: man die z’n rekeningen kan betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.