Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen

Bijna twee derde van de mannen vindt dat een vrouw een deel van de rekening moet betalen als ze samen uitgaan. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Uit een onderzoek onder 17000 mensen van de Chapman University in Californië blijkt dat 64 procent van de Amerikaanse mannen vindt dat een vrouw de helft van de rekening moet betalen bij een afspraakje samen. 84 procent van de mannen betaalt echter nog steeds de hele rekening.

44 procent van de ondervraagde mannen zouden het zelfs uitmaken met een vrouw die nooit een keer de rekening wil betalen. Toch betaalt 28 procent van de mannen na 6 maanden verkering nog steeds alle etentjes en uitstapjes.

57 procent van de ondervraagde vrouwen vindt dat ze mee moeten betalen, ook tijdens een eerste afspraakje. Daartegenover staat 39 procent die hoopt dat de man alles betaalt. Zo’n 40 procent vindt het vervelend als een man de hele rekening betaalt, zo meldt de New York Post.

Lees ook:Wie betaalt
Lees ook:Tip voor vrouwen, de rekening
Lees ook:Wie betaalt de date?
Lees ook:Mannen zien flirtsignalen anders
Lees ook:Vrouwen willen meer fifty shades of grey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.