Jonge vaders verzwijgen kinderen tijdens dates

Foto: Flickr.com/amslerPIX

Foto: Flickr.com/amslerPIX

Het is vandaag vaderdag en dat is eigenlijk niet de dag om over vaders te klikken, maar er is een onderzoekje dat ik toch even wil delen. Jonge vaders verzwijgen op datingsites vaak dat ze kinderen hebben. Niet omdat ze zich schamen voor hun koters, maar omdat ze bang zijn nooit meer aan de vrouw te komen. 

Uit cijfers van datingsite WhatsYourPrice.com blijkt dat een op de drie datende vaders hun kind(eren) verzwijgt tijdens de eerste dates. Van de vaders onder de dertig is dat zelfs 51 procent, maar als ze ouder worden zijn ze steeds eerlijker. Bijna alle jonge vaders zeggen dat ze geen kinderen hebben, terwijl ze er wel zijn. Drie procent zei dat hij kinderen had, terwijl ze er helemaal niet waren.

Volgens Brandon Wade, de oprichter van de site, praten mannen niet over hun kinderen omdat ze bang zijn dat potentiële partners hen niet zien staan: “Een vrijgezelle ouder daten is ingewikkeld, het vraagt meer flexibiliteit. Dus vaders liegen om meer potentieeltjes aan te trekken. Deze mannen realiseren zich niet dat kinderen geen probleem zijn zodra er sprake is van liefde.”

Bron: Whatsyourprice.com

Lees ook:Over single zijn
Lees ook:Baby’s van single ouders
Lees ook:Een veel jongere man: het kan steeds vaker
Lees ook:Kinderen met oude vader vaker problemen
Lees ook:Mannen zien flirtsignalen anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.