Facebookgebruikers klagen over reclame datingsites

Foto: problogger.net

Foto: problogger.net

Facebook heeft tijdelijk een aantal reclames van datingsites geblokkeerd. De sites mogen pas na Valentijnsdag weer adverteren. Facebookgebruikers klaagden namelijk dat ze te veel advertenties van datingsites zagen.

‘’We hebben veel negatief commentaar gekregen op veel van de advertenties van datingsites’’, aldus Facebook. ‘’Om de kwaliteit van de reclames hoog te houden, accepteren we momenteel dus geen nieuwe reclame van datingsites.’’

De reclame van HiDine, een datingsite voor mensen die van restaurants houden, is na maanden opeens weggehaald en Facebook weigert betalingen. Volgens de eigenaar van HiDine is Facebook alleen geïnteresseerd in de grote datingsites met de grote budgetten voor reclame. ‘’Ik ben zeer teleurgesteld in hun beslissing. Het is vervelend dat Facebook pas na Valentijnsdag weer nieuwe reclame accepteert.’’

Facebook is erg gevoelig voor de mening van gebruikers. Het bedrijf wil dat de reclame nuttig en relevant is voor gebruikers. De sociale netwerksite heeft momenteel te maken met een te veel aan adverteerders en wil de gebruikers niet overladen met te veel reclame.

Vind jij het ook vervelend om voor Valentijnsdag veel reclame van datingsites te zien op Facebook of stoor jij je er niet aan?

Lees ook:Hou op met me hoor, Facebook!
Lees ook:Betaalde datingsites zijn niet beter dan gratis pagina’s
Lees ook:De site ‘lekker afspreken’ is goed bezig
Lees ook:Casual datingsites, is dat wat?
Lees ook:Valentijn tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.