De toekomst van dating: gezichtsherkenning

Foto: Ze

Foto: Ze

Voor mijn twintigste verjaardag kreeg ik van vrienden een stripper voor een avond. Is het echt nodig dat al mijn potentiële dates dit weten? Volgens de uitvinder van NameTag wel.

NameTag heeft alleen een snelle blik van je potentiële date nodig en showt daarna de naam, enkele foto’s en sociale mediaprofielen. Als je echt alles al wilt weten, kijk je in het nationale zedendelictenregister. Romantisch.

Neem een foto met Google Glass en NameTag zorgt voor de rest. Naam, honderden foto’s en achtergrondinformatie. Geen probleem voor NameTag. Kevin Alan Tussy, uitvinder van de app, vertelt: ‘’Ik denk dat dit daten een stuk veiliger maakt. Het geeft mensen een beter beeld van de mensen om ons heen.’’

De app is nog in ontwikkeling en wacht op Googles goedkeuring, gelukkig. NameTag is ontwikkeld door FacialNetwork.

Daten wordt zo vast veiliger, maar de app lijkt een nachtmerrie voor de toekomst van dating. Uit onderzoek van match.com blijkt namelijk dat de helft van de vrouwen een date afzegt als ze online iets ziet wat haar niet bevalt. Bij een kwart van de mannen is dit het geval.

Naast het feit dat er dus veel minder gedate gaat worden, geeft de app wel erg veel informatie. Hebben we geen recht meer op privacy?

Lees ook:Jonge singles ongewenst op vrijgezellenpagina’s Facebook
Lees ook:Wie date de datedekundige?
Lees ook:Tien typische mannelijke Tinder-types
Lees ook:Deze foto’s gebruik je voor je datingprofiel
Lees ook:Daten met sterren via Tinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.