Mannen zien flirtsignalen anders

Mannen zien vooral subtiele aanrakingen als flirten, terwijl vrouwen meer van het oogcontact zijn. Hoe lossen we dat op?

Volgens een onderzoek van Parship flirten mannen en vrouwen op verschillende manieren. Nu is dat geen nieuw verhaal, sowieso beschuldigen wij vrouwen de man er vaak van ons geflirt niet te zien. Misschien komt dat door het feit dat zij op een wat andere manier flirten en het dus alleen zien als wij het ook op die manier doen die voor hen gebruikelijk is. We zijn ons er in elk geval allemaal van bewust dat we aan het flirten zijn. 77 procent van de mannen en 86 procent van vrouwen is zich bewust van de signalen die hij of zij afgeeft tijdens een date.

Vrouwen weten het erg zeker wanneer een man met ze aan het flirten is: ruim 90 procent is ervan overtuigd dat zij het ziet als dit het geval is. 73 procent van de mannen geeft ditzelfde aan. Het is dus inderdaad waar dat mannen minder flirtsignalen oppikken.

Wanneer het onderzoek over flirten zelf gaat wordt zichtbaar waarom dat misschien zo is. 40 procent van de vrouwen ziet veel oogcontact als flirten, terwijl 30 procent van de mannen dat ook vindt.

Waar mannen en vrouwen het meer over eens zijn, is het feit dat subtiele aanrakingen een stevige hint zijn. 48 procent van de mannen tegenover 42 procent van de vrouwen. Complimentjes geven vindt ook iedereen een duidelijke flirttechniek. 12 procent van de mannen en 18 procent van de vrouwen trekt daar conclusies uit.

Voor een man is de grootste flirttechniek nog altijd zijn portemonnee. 45 procent van de mannen vindt dat hij de rekening moet betalen, terwijl een derde van de vrouwen hem liever deelt.

Lees ook:Mannen en vrouwen gaan verschillend om met overspel
Lees ook:5 tekenen dat zij interesse heeft
Lees ook:9 dingen waar vrouwen op letten bij een man
Lees ook:Flirten is goed voor je
Lees ook:Zo verleid je hem of haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.