Facebook verwoest prille relaties

Foto: Flickr.com/borderlys

Foto: Flickr.com/borderlys

Facebook is enorm fijn als je single bent, maar voor koppeltjes kan het een mijnenveld zijn. Vooral mensen aan het begin van hun relatie kunnen veel last hebben van Facebook-jaloezie. En dat betekent meestal een val van de roze wolk. Wanneer voeg je je nieuwe lief toe als vriend en hoe voorkom je ruzie? De wetenschap weet raad.

Dr. Russel Clayton van de universiteit van Missouri ondervroeg Amerikaanse Facebookers tussen de 18 en 82. Hij vroeg hen onder andere hoe vaak ze op de site zaten, hoeveel ruzie ze hier over hadden gehad met hun partner, of ze een relatie hadden en hoe lang al.

Uit eerder onderzoek blijkt dat mensen die vaak op Facebook zitten hun partners via de site in de gaten houden. Ze checken bijvoorbeeld wie zijn of haar vrienden zijn en op welke berichten hij/zij reageert. Als de berichtjes flirterig van aard zijn of er ineens een knappe ex tussen de vrienden gespot wordt, leidt dit gemakkelijk tot ruzie.

Facebook-jaloezie
Uit de research van Clayton blijkt dat vooral prille relaties sneuvelen door Facebook-jaloezie. Alle relaties korter dan drie jaar, zijn in gevaar. Het zou dus een optie kunnen zijn om even te wachten met het toevoegen van je nieuwe liefde op Facebook, maar hoe lang dan? Een vriendschapsverzoek van je lief negeren levert vast ook ruzie op.

Word vrienden wanneer het niet anders kan, maar pas je Facebookgedrag op je nieuwe relatie aan. Log wat minder in en flirt zeker niet met anderen online. Bedenk bij ieder berichtje: zou mijn lief hier aanstoot aan kunnen nemen? Is het antwoord ‘nee’? Lucky you! Is het antwoord ‘ja’, dan moet je eens goed nadenken over wat je aan het doen bent.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Facebookgebruikers klagen over reclame datingsites
Lees ook:Daten via Facebook
Lees ook:Facebook voorspelt liefdesleven
Lees ook:Deze app wist de digitale geschiedenis met je ex
Lees ook:Daten met sterren via Tinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.