Vervroegd voornemen: afvallen

pen-543858_640

Eens in de zoveel tijd schrijf ik een persoonlijk stukje over wat mij bezig houdt. Vandaag is dat: mijn vervroegde voornemen om af te vallen.

Voornemens voor het nieuwe jaar, ik vind dat iets raars en iets moois tegelijk. Waarom zou je met een slechte gewoonte breken en met een goede beginnen op 1 januari en niet op, ik zeg maar wat, 25 juli? Ik vraag het me elk jaar weer af, maar elk jaar laat ik me erdoor meeslepen en maak ik in mijn hoofd een lijstje.

Eigenlijk moet ik toegeven dat het meestal niet haalbare voornemens zijn, of voornemens die ik na een week wel weer wil vergeten.

Vorig jaar ging ik tegen de gewoonte in en begon ik in november al op mijn eten te letten. Gewoon omdat ik wel eens die date wilde scoren en me strak wilde voelen. Het ging een paar maanden erg goed, maar in maart kreeg ik helaas weer door hoe lekker al die chocolaatjes en nootjes waren.

De tweede oorzaak was dat ik toen mijn vriend leerde kennen en ik gelijk niet meer op mijn eten hoefde te letten van mezelf. Grote fout. Dat ga ik weer proberen terug te draaien de komende weken.

Je kon in een eerder artikel van me lezen waarom je je als vrouw geen zorgen hoeft te maken over je lichaam, we gaan het dus niet overdrijven maar zelfverzekerd zijn is toch wel fijn. Benieuwd hoe jij samen met mij de strijd tegen de kilo’s kunt beginnen en strak en zelfverzekerd je date kunt scoren? Ik vertel je later vandaag hoe ik het aan ga pakken en nee, ik ben niet ontzettend sportief dus grote oefeningen zitten er niet bij.

Lees ook:Tuinarchitect zoekt sexy brunette
Lees ook:Sport is het goede voornemen
Lees ook:Goed voornemen: afvallen
Lees ook:Afvallen voor je eerste date
Lees ook:Man aan het woord over speeddaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.