Veeleisend zijn in de liefde helpt niet

Foto: myverifiedid.net

Foto: myverifiedid.net

Knap, rijk, lief, sexy, spontaan, sociaal, levensgenieter… Het gemiddelde eisenlijstje voor een nieuwe partner is groot. Lang, gespierd, slank, bepaalde kleur ogen en ga zo maar door. Eisenlijstjes werken niet bevorderlijk. Maar wat moeten we dan wel doen? Onderzoeker Ty Tashiri geeft antwoord: de statistiek volgen.
Als je opzoek bent naar een nieuwe liefde is het realistisch om drie eisen, en zeker niet meer, te stellen aan je toekomstige partner. De kans is namelijk erg klein dat je iemand tegen het lijf loopt die aan al je verwachtingen voldoet als je meer dan drie eisen stelt. Moeten we dan genoegen nemen met minder? Eigenlijk wel, anders is het statistisch gezien onmogelijk om je droompartner te vinden.
Relatie-expert Ty Tashiri raadt aan om uit te zoeken wat je nu precies zoekt in een toekomstige partner. Maar hoe weet je precies welke eigenschappen je zoekt? Zoek naar iemand die je oprecht aardig vindt, raadt hij aan. Een vriendelijke, aangename partner zorgt namelijk voor het meeste geluk in de liefde. Op de lange termijn zorgt dit voor de meest succesvolle relatie.

Opvallend is dat je eisen als rijkdom en aantrekkelijkheid beter van je lijstje kunt schrappen. Deze eigenschappen geven namelijk geen garantie voor geluk in de liefde.

Lees ook:Bereidt het internetdaten goed voor
Lees ook:Vrouwen vinden inkomen partner belangrijk
Lees ook:De parship-datingbijbel: mag ik deze date van u?
Lees ook:Gordon helpt single dochters aan een man
Lees ook:Heeft je relatie kans van slagen? Stel deze drie vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.