Romantische muziek zorgt voor romantiek

Foto: Jaques Brel van z'n wikipediapagina

Foto: Jaques Brel van z’n wikipediapagina

Een open deur misschien, maar romantische muziek zorgt voor meer romantiek. Door Franstalige chansons staan mannen en vrouwen meer open voor romantiek en daar moet je natuurlijk op het juiste moment gebruik van maken.

Vrouwen:
Wetenschappers van de universiteit van Bretagne selecteerden 87 vrouwen tussen de 18 en 21 jaar oud voor een experimentje. Ze werden allemaal vijf minuten in een wachtkamer gezet. De ene helft kreeg een romantisch Frans liedje te horen, de andere helft een neutraal wachtkamermuziekje. Daarna kregen de dames te horen dat ze meededen aan een onderzoek naar de smaak van koekjes. Ze werden tegenover een 20-jarige onderzoeksleider gezet die aan het eind van het gesprek haar telefoonnummer vroeg.

Van de vrouwen die eerst romantische muziek hadden geluisterd gaf 52,2 procent haar telefoonnummer. Van de vrouwen die neutrale muziek had geluisterd slechts 28 procent.

Mannen:
Het zijn trouwens niet alleen vrouwen die vallen voor liefdesliedjes. Recentelijk werd door hetzelfde Franse team ontdekt dat mannen meer geld uitgeven bij de bloemist als in de winkel romantische muziek werd gespeeld.

Hier een liedje om je in de stemming te brengen:

Lees ook:Verschil man en vrouw: muziek
Lees ook:Mannen knappen af op haar in afvoerputje
Lees ook:Vrouwen willen meer fifty shades of grey
Lees ook:Schoon ben je meer op je gemak
Lees ook:Mannen met gitaar zijn woestaantrekkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.