De gevaren van online dating

Zelf heb ik er weleens last van gehad. De man op het profiel zag er wel érg aantrekkelijk uit en deed ook nog eens aan modellenwerk. Te mooi om waar te zijn? Inderdaad.

Misschien heb je het programma Catfish op MTV wel eens gezien, een erg leuk programma waar twee mannen de internetliefde van iemand opsporen. Soms eindigt het in een grote romance omdat alles gewoon klopte, maar negen van de tien keer is het heel iemand anders die achter het scherm zat te typen. Als jij dan je hart hebt uitgestort of daadwerkelijk gevoelens hebt gekregen voor degene waarmee je dacht te praten, kan dat best een klap zijn. Ik geef je wat dingen waar je op kunt letten om dit te voorkomen, of dit in elk geval te proberen want je kunt nooit helemaal zeker zijn helaas.

1. Kijk naar de foto’s

Kijk allereerst goed naar de foto’s op het profiel van de persoon. Zijn ze vooral van veraf genomen of heeft hij alleen een zonnebril op? Ook wanneer hij alleen in badkleding te zien is, of zoals in mijn eigen ervaring alleen modellenfoto’s online heeft staan, is het meestal niet in orde. Wat je dan het beste kunt doen is een recente foto vragen. Eigenlijk het beste nog als die op dat moment genomen is, dus vraag bijvoorbeeld of hij drie vingers op wil steken. Wanneer hij foto’s van iemand anders gebruikt zal hij zo’n foto niet kunnen vinden en zal hij smoesjes blijven verzinnen om maar geen foto te hoeven sturen.

2. Let op standaard berichtjes

Er zijn ontzettend veel mensen die online heel simpel even ‘kopiëren/plakken’ doen bij het versturen van een berichtje. Dit is natuurlijk geen interesse en vooral bedoelt om zoveel mogelijk mensen te bereiken in de hoop dat er één toehapt. Kijk vooral naar persoonlijke berichten, heeft die man je profiel echt gelezen of vindt hij hem zogenaamd in zijn geheel interessant en is hij benieuwd naar je? Het is aan jou of je op zo’n vage interesse reageert, maar je kunt naar mijn idee beter wachten op iemand die echt de moeite neemt om je profiel door te lezen en er persoonlijk op te reageren. Die mensen hebben écht interesse.

3. Hij houdt letterlijk afstand

Soms lijkt een man ontzettend geïnteresseerd, tot je voorstelt om elkaar te ontmoeten. Hij heeft een lijst met smoesjes klaar of negeert je ineens ontzettend. Dit kan een teken van onzekerheid zijn, maar als je na een paar keer voorzichtig polsen alleen maar afwijzingen krijgt, is het duidelijk dat hij niet is wie hij zegt dat hij is. Anders zou hij je gewoon onder ogen kunnen komen toch?

Dit laatste punt is vaak het geval bij het programma Catfish op MTV, nu is het zo dat de serie in Amerika wordt opgenomen en mensen dus ook wel wat verder uit elkaar wonen dan in ons kikkerlandje. Maar dat mensen al zo’n drie jaar een relatie hebben zonder elkaar te zien, en bij de ontmoeting blijkt dat de ander heel iemand anders is, dat is wel even schrikken. Ik hoop dat je dat op deze manier kunt voorkomen.

Lees ook:5 no-go’s voor een online datingprofiel
Lees ook:Nederlandse versie ‘Catfish’ in de maak
Lees ook:Tips voor online daten
Lees ook:De top vijf gratis datingapps
Lees ook:Doe meer met je ogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.