Vrouwen ruiken mogelijk meer dan mannen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het me meerdere keren heb afgevraagd: ruikt hij echt zijn eigen sokken niet? Braziliaans onderzoek wijst uit dat vrouwen waarschijnlijk meer ruiken dan mannen.

Het artikel is al een paar dagen geleden op NU.nl geplaatst door Dennis Rijnvis, maar toch vind ik het leuk om alsnog te delen. Een paar jaar terug wist Harold Hamersma van nrc ons al te vertellen dat vrouwen beter en meer proeven dan mannen. Nu blijkt uit recent Braziliaans onderzoek dat vrouwen waarschijnlijk ook meer ruiken dan mannen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift PLOS ONE. Braziliaanse wetenschappers hebben de hersenen van achttien overleden mensen ontleed en hiermee in het bijzonder naar het geurdeel van de hersenen gekeken. Het blijkt dat vrouwen daar heel wat meer hersencellen hebben zitten: 16,2 miljoen voor de vrouw tegenover 19,2 miljoen hersencellen voor de man.

Waar ik dacht dat ik me aanstelde had ik misschien helemaal gelijk, het kan maar zo zijn dat die mannen daadwerkelijk hun eigen zweetsokken niet roken.

Lees ook:Filmpje: dit gebeurt er met je hersenen tijdens een date
Lees ook:Mannen meer geïnteresseerd in vrouwen ander ras
Lees ook:Mannen eten minder bij blauw licht
Lees ook:Machomannen ruiken woestaantrekkelijk
Lees ook:Datingsite voor rijke mannen en bloedmooie vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.