Mensen zijn minder kieskeurig dan ze zeggen

hands-437968_640

Op ons datingprofiel geven we vaak voorkeuren aan. Hebben we liever een blonde man of juist een donkerdere look, dan geven we dat aan. Maar willen we dit wel echt?

Onderzoekers van de Universiteit van Massachusetts Lowell hebben het zoekgedrag van leden op datingsites bekeken. Een normale handeling wanneer je je inschrijft op een datingsite is dat je je voorkeuren opgeeft, meestal in elk geval. Je kunt opgeven wat je zoekt in een man. Dingen zoals leeftijd, lengte en haarkleur.

200.00 leden van datingsites werden geanalyseerd voor het onderzoek. Er kwamen logische resultaten uit het onderzoek. Bijvoorbeeld dat mannen over het algemeen op zoek zijn naar jongere vrouwen en vrouwen naar oudere mannen. Ook zijn vrouwen erg benieuwd naar de sociaaleconomische status van mannen.

Opmerkelijk in de uitslagen van de studie is, dat leden van datingsites bij het zoeken op andere kenmerken letten, dan de kenmerken die ze in hun beschrijving hadden gezet. Bij mannen én vrouwen was dit het geval maar vrouwen weken meer af van hun voorkeuren.

Conclusie van het onderzoek is dus dat mensen veel minder kieskeurig zijn bij het zoeken naar een partner, dan ze in eerste instantie laten zien. Dat vind ik best interessant omdat ik dat zelf ook merkte. Als ik door profielen scrolde, keek ik ook vaak naar blonde mannen terwijl mijn voorkeur in eerste instantie uitgaat naar mannen met een donker uiterlijk. Merk jij bij jezelf ook dat je verder kijkt dan het eisenlijstje die je in eerste instantie bedacht heb voor je partner to-be?

Lees ook:Opvallend zoekgedrag datingsites
Lees ook:Soort zoekt soort gaat minder op bij online dating
Lees ook:Bezoekers sekswebsites
Lees ook:Mannen vallen op blond
Lees ook:Vrouwen willen geen geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.