Zijn mannen of vrouwen beter in afvallen?

jump-493889_640

Vrouwen hebben het vaak over afvallen, maar wie is er eigenlijk beter in, de man of de vrouw?

Uit Brits onderzoek door Marks en Spencer, blijkt dat mannen beter zijn in afvallen. Dat is opvallend omdat vrouwen het er juist veel vaker over hebben en er, naar mijn idee, meer mee bezig zijn.

Het onderzoek werd gedaan onder 1850 volwassenen en bij deze groep vielen de mannen niet alleen sneller af dan de vrouwen, ze hebben ook minder moeite met slank blijven. Mannen lijken meer wilskracht te hebben want ze kunnen zich beter aan een nieuw eetpatroon houden, het maakt geen verschil of het om diëten op de korte of lange termijn gaat. Alsof dat nog niet genoeg is, komen mannen zelfs langzamer weer aan dan vrouwen.

Een positief puntje voor de vrouwen is dan weer dat dames wel beter zijn in het stellen van realistische dieetdoelen en ze hebben er meer voor over om die doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

Wat opvallend is, is dat beide geslachten hun gewichtsverlies anders meten. Mannen gaan op de weegschaal staan, terwijl een vrouw kijkt naar haar kledingmaat. Die moet afnemen.

Kern van dit verhaal van Welingelichte Kringen, is dat als je af wilt vallen voor een date, je dat het best samen met iemand van het andere geslacht kunt doen. Mannen zijn beter in het volhouden en vrouwen zijn beter in de doelen stellen, ideale match toch!

Lees ook:Goed voornemen: afvallen
Lees ook:Goed nieuws voor afvallers
Lees ook:Mannen vallen op ogen
Lees ook:Het sekspatroon in Nederland
Lees ook:Even voorstellen: nieuwe blogger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.