Meer daten zorgt niet voor meer kans op de ware

Foto: Ellen von Unwerth

Foto: Ellen von Unwerth

Heel veel daten zodat je de ware wel tegen moet komen? Stop hier maar mee. Volgens relatie-experts is dit helemaal fout. Veel singles doen het tegenwoordig: in één week uitgaan met verschillende mensen. Op die manier proberen ze het ‘aanbod’ te vergroten en denken ze de kans op het vinden van een droompartner te verhogen. Volgens relatie-experts is echter net het tegenoverstelde waar.

“De sociale media en het succes van online dating sites hebben het inderdaad makkelijker gemaakt om meerdere dates per week te vinden”, zegt dr. Tammy Nelson. “Maar te vaak daten verkleint de kans om ‘de ware’ te ontmoeten”, gaat ze verder.

“Als je als vrouw te veel tijd besteedt aan het ontmoeten van nieuwe mannen, dan hou je niet genoeg tijd over om aan jezelf te denken”, zegt relatiecoach dr. Terri Orbuch. “Dat is een groot probleem, omdat onafhankelijkheid je juist aantrekkelijk maakt voor mannen.”

Ook zorg je ervoor dat er niets kan groeien tussen jou en je afspraakje. “Als je overdatet, heb je niet genoeg tijd om na te denken of de man in kwestie bij jou zou kunnen passen”, legt Orbuch is.

Lees ook:Heeft je relatie kans van slagen? Stel deze drie vragen
Lees ook:Een blauwtje lopen
Lees ook:Matchmaker: ‘Mannen, blijf realistisch’
Lees ook:Datingverhalen
Lees ook:Als je serieus op zoek bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.