Vier redenen om zoveel mogelijk te zoenen

Foto: Flickr.com/Bert Werk

Foto: Flickr.com/Bert Werk

Je bent op een date, het klikt en je wil de avond eigenlijk afsluiten met een zoen. Ik zeg doen, want uit onderzoek blijkt dat 88 procent van de daters dat een goed idee vindt! Heb je nog een zetje in de rug nodig? Ik heb drie redenen verzameld waarom je zoveel mogelijk moet zoenen.

Zoenen is leuk
Ja, kussen is leuk, lekker en goed voor je. En omdat je lijf dat weet, wordt er endorfine – een genotsstof – je bloedbaan ingepompt als je het doet. Dit zorgt ervoor dat je meer wil. Zoenen is dus verslavend, maar dat is niet erg.

Je krijgt er sterke tanden van
Tijdens het zoenen stijgt de bloeddruk, gaat je hart sneller kloppen, de ademhaling en stofwisseling komen in een stroomversnelling. Ook gaan je speekselklieren sneller werken, wat weer zorgt voor een sterk gebit.

En een betere weerstand
Afgezien van het feit dat het lekker is en goed voor de tanden, zit er ook een duidelijke biologische reden achter de kus. Wanneer je zoent, wissel je namelijk speeksel met ziektekiemen uit. Zes maanden kussen met passie zou voldoende moeten zijn voor optimale  bescherming.

Het is een goede test
Een eerste kus heeft trouwens niet alleen biologische voordelen, het is ook een goede test. Vrouwen hechten veel waarde aan zoenen. Wanneer het potje tongworstelen niet voor knikkende knieën zorgt, zal zij dit zien als een indicator voor de rest van de relatie. Voor mannen is zoenen vooral een handige manier om te kijken hoe gewillig een vrouw is. Wanneer ze na een paar minuten zoenen als was in zijn handen is, is dat een mooi voorproefje op verdere activiteiten. Als de eerste zoen beide partijen goed bevallen is, volgt er waarschijnlijk ook een eerste keer seks.

Lees ook:Kus en blijf slank
Lees ook:Zoenen heel gezond!
Lees ook:Zoenen op de eerste date? 88% zegt ja!
Lees ook:Goed zoenen
Lees ook:Smashing smell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.