4 redenen om verkering te nemen

Flickr.com/LyndaSanchez

Flickr.com/LyndaSanchez

Single zijn is prima, maar mensen zijn gemaakt om een relatie te hebben. Niet overtuigd? Hier vier redenen waaruit blijkt dat het leven met een partner goedkoper, gezonder en gewoon beter is.

Het levert je geld op!
De maatschappij lijkt gemaakt voor stellen. Wanneer je in je eentje een vakantie boekt, moet je vaak een toeslag betalen voor je hotelkamer. Goedkope familieverpakkingen etenswaren zijn vaak al over de datum voordat je er in je eentje ook maar een deuk in hebt gegeten. De gemeentebelasting voor een eenpersoonshuishouden is even hoog als die van tweeverdienende samenwoners en gezinnen met vier kinderen. En verzekerings- en pensioenstechnisch lopen mensen zon- der partner ook flink wat voordelen mis.

Samenwonen, ook met een vriend/vriendin, is al voordeliger.
Onderzoekers van de Katholieke Hogeschool Kempen rekenden drie jaar geleden uit dat je 329,50 euro bespaart als je samenwoont. Volgens het cbs houden twee dertigers met een jaarsalaris van 20.000 euro jaarlijks zo’n 12.400 euro besteedbaar inkomen over wanneer ze gaan samenwonen. Het is dus zeker het overwegen waard.

Omdat het zo hoort
Happy single of niet, vrijwel alle vrijgezellen willen zo snel mogelijk een partner, het liefst voor het leven. Dat blijkt uit onderzoek na on- derzoek. Van alle alleenstaande twintigers blijft slechts één op de tien op lange termijn liever alleen. Driekwart van de mannen en 85 procent van de vrouwen tot dertig jaar hoopt zelfs op een huwelijk. Het vrijgezellendom mag dan best leuk zijn, de meesten hopen toch dat het niet te lang duurt.

Minder verslavingsgevoelig
Onderzoekers zijn het met elkaar eens: mensen met een relatie zijn mentaal en lichamelijk gezonder dan singles. Uit een Australisch onderzoek, waarin maar liefst 11.000 mensen werden ondervraagd, bleek dat een relatie de kans op stress, alcohol- en drugsmisbruik aanzienlijk verkleint. Mensen zorgen gewoon beter voor zichzelf als ze niet alleen zijn.

Beter voor de (geestelijke) gezondheid
Psychologen in Nieuw-Zeeland volgden tien jaar lang 35.000 proefpersonen en concludeerden dat mensen met een vaste relatie minder kans hebben op een depressie. Een huwelijk – maar samenwonen werkt ongetwijfeld net zo goed – is volgens deze onderzoekers bevorderlijk voor de mentale gezondheid.

Singles hebben over het algemeen vaker last van slapeloosheid, vermoeidheid en nek- en rugpijn dan mensen met een relatie, dat ontdekte de Belgische arts Luc Swinnen. Hij onderzocht 366 vrijgezellen tussen de 36 en 62 jaar en ontdekte dat vrijgezellen 30 procent vaker last hebben van deze kwaaltjes. De grote vraag is natuurlijk of deze klachten veroorzaakt worden door hun nachtelijke avonturen of door piekeren.

Swinnen heeft geen onderzoek gedaan naar psychische klachten, maar ontdekte wel dat één op de vijf mensen in zijn onder- zoeksgroep van vrijgezellen antidepressiva slikt. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelde hij dat dit ‘heel veel’ is.

Lees ook:Online daten kan je veel geld besparen
Lees ook:Slank, Katholiek en 25 jaar?
Lees ook:Over single zijn
Lees ook:Singles geven 45 euro per maand uit aan daten
Lees ook:Hoe lang duurt verliefdheid?

2 reacties op “4 redenen om verkering te nemen

  1. Alenis

    Hallo,

    Ik ben het helemaal eens met de punten die hier in dit artikel staan omschreven. Niet alleen is de liefde het mooiste wat er is. Er zijn ook veel juridische voordelen. Zo kan er zelfs met trouwen flinke belastingvoordelen voortvloeien. Daarbij is verkering ook goed voor de gerustheid en zelfverzekerheid. Jup leuk artikeltje :)
    Groetjes,

    Alenis

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tosca Sel

    Thnx Alenis! :) Heb je ‘de ware’ al gevonden of ben je nog op zoek?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.