Interessant weetje over man die veel selfies plaatst

Ken jij mannen of jongens die veel selfies plaatsen? Uit onderzoek blijkt dat zij last hebben van psychotische trekjes.

Scientias schrijft over dit onderzoek waarbij meerdere vragenlijsten werden voorgeschoteld aan 800 mannen tussen de achttien en 40 jaar oud. Eén vragenlijst ging over het online gedrag van de mannen en dan vooral het plaatsen van foto’s op social media. Ook werd de mannen gevraagd of ze hun foto’s bewerkten voor deze online werd gezet. Andere vragenlijsten gingen over de psychologische kant om te peilen hoe de mannen scoorden op asociale kenmerken. Hier vielen ook kenmerken onder die geassocieerd worden met psychopaten en narcisten.

Uit de antwoorden van de mannen blijkt dat mannen die meer selfies plaatsen, ook hoger scoren in de mate van psychopathische en narcistische trekjes. Mannen die daarnaast ook hun foto’s bewerken, zijn doorgaans iets narcistischer.  “Het is niet verrassend dat mannen die veel selfies plaatsen en meer tijd besteden aan het bewerken van die selfies narcistischer zijn,” vindt onderzoeker Jesse Fox. “Maar het is voor het eerst dat we dat tijdens een onderzoek kunnen bevestigen. Wat interessanter is, is dat deze mannen ook hoger scoren op een ander asociaal persoonlijkheidskenmerk: psychopathie.”

Wanneer je zulke mannen kent, hoef je niet gelijk bang te zijn. De mannen die tijdens dit onderzoek bestudeerd waren en veel selfies plaatsen, vertoonden weliswaar meer psychopathische trekjes, maar bleven binnen de ‘gezonde marge’ waar moordende psychopaten ruim buiten vallen.

Fox is dit intussen ook voor vrouwen aan het onderzoeken en het lijkt op hetzelfde resultaat uit te komen.

Lees ook:Maken van selfies tijdens seks populair
Lees ook:Machoman steeds minder geliefd
Lees ook:Vergroot je kans op een date door je stem te verlagen
Lees ook:Deze plaatsen sla je vandaag over
Lees ook:Opvallend zoekgedrag datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.