Wie stuurt er als eerste een bericht?

Na je eerste date is het altijd weer lastig. Wacht je tot de ander iets van zich laat horen, of verbreek je zelf de snerpende stilte?

Waarom je niets zou laten horen.

Hiervoor kan ik alleen verzinnen dat je wilt kijken of de andere wel echt geïnteresseerd is en dus je aandacht zoekt om te vragen hoe je het vond. Of het gevreesde hard-to-get spelletje.

Ik ga je vertellen waarom dat niet handig is.

Waarom je wel iets moet laten horen.

Jullie zijn allebei even onzeker. “Vond zij het net zo leuk als ik?” Laat niet meer kostbare stressminuten voorbij gaan en stuur een lekker enthousiast berichtje dat je het leuk vond. Wanneer je het minder leuk vond, kun je dat beter ook gelijk laten weten. Daar kun je maar beter zo snel mogelijk van af zijn.

Doordat jij laat weten wat je ervan vond, is de ander ook makkelijker open naar jou toe en ben jij ineens de persoon met het meeste zelfvertrouwen. Draai er dus niet omheen maar laat van je horen.

Vaak wordt gedacht dat dat overkomt als te veel enthousiasme en dus afschrikwekkend. Daar kun je voor gaan, maar bedenk dan wel dat je met het tegenovergestelde gedrag net zo hard kunt afschrikken. “Ik hoor niets meer van hem, dan was ik vast niet leuk genoeg.”

De tip die ik je hierover mee wil geven is: laat iets van je horen! Dit hoeft natuurlijk niet gelijk een bericht te zijn waar je in geuren en kleuren alles van de avond nog eens benoemd maar een korte “Weer lekker thuis? Ik vond het gezellig!” is meer dan prima.

Lees ook:Zie daten als iets leuks
Lees ook:Waarom mannen soms ineens niets laten horen
Lees ook:Zo ziet mijn perfecte eerste (internet)date eruit
Lees ook:Bel kort voor de eerste date
Lees ook:6 redenen waarom hij ineens niets meer laat horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.