Deze foto’s gebruik je voor je datingprofiel

Foto: Welingelichte kringen

Wanneer je een profiel aanmaakt op een datingsite, heb je natuurlijk goede foto’s nodig. Maar wat voor soort foto’s zijn goed? Online datingsite Zoosk deed onderzoek onder 4.000 singles en wat bleek? Bepaalde foto’s trekken meer aandacht, waardoor er meer gereageerd wordt, wat dus meer dates oplevert. Let op: wat een goede foto is, verschilt voor mannen en vrouwen.

De foto binnen of buiten maken

Vrouwen trekken 60% meer aandacht met foto’s die binnen genomen zijn, terwijl mannen 18% meer aandacht krijgen met foto’s die buiten gemaakt zijn. In ieder geval moet je gezicht altijd zichtbaar zijn. Je potentiële date wil weten hoe je eruit ziet.

Alleen gezicht of helemaal op de foto

Foto’s waar je helemaal op staat, worden positief ontvangen. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Singles die een foto op hun profiel hebben staan, waarop ze helemaal te zien zijn, kunnen rekenen op 203% meer berichten dan singles die alleen hun gezicht laten zien.

Selfie of niet

Sorry mannen. Vrouwen ontvangen meer berichten als er één (niet meer dan één!) selfie tussen hun foto’s staat, terwijl mannen juist minder berichten ontvangen als dit het geval is. Voorwaarde is wel dat het een selfie is waarop je lacht, geen duck face dus.

Lees ook:Berichten via datingsites: de feiten
Lees ook:Waarom een groepsfoto als profielfoto beter is
Lees ook:Ga daten wanneer het vriest
Lees ook:Machoman steeds minder geliefd
Lees ook:Ook voor mannen: rood shirt = scoren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.