Les in de liefde

Eerder schreef ik al over het boek van Susan Smit, nu is ze zelf aan het woord.

Libelle had een interview met haar en na dit gelezen te hebben wil je het boek misschien nog liever aanschaffen.

Wat betekent de liefde voor jou?
“Het is het allerbelangrijkste in mijn leven en ik denk in het leven van de meeste mensen. We kunnen er eindeloos over blijven praten met vriendinnen, het houdt ons enorm bezig. We zijn vaak op zoek naar veiligheid en bevestiging, en tegelijkertijd willen we allesverterende passie. Maar die twee dingen gaan niet samen. Het beste voor je relatie is werken aan de relatie met jezelf. Dat is één van de belangrijkste lessen in de liefde.”

Je geeft meer tips in het boek. Wat heb je zelf geleerd in de liefde?
“O, zoveel. De belangrijkste les is dat je de ander niet moet proberen te veranderen of te redden. Dat laatste heb ik weleens in een relatie gedaan, maar dan word je meer een strenge juf in plaats van een vriendin. Over deze relatie vertel ik ook in het boek. Ik vroeg me af: hoe kan het dat ik mezelf zo heb verloren in die relatie? Het is heel makkelijk om de schuld bij hem te leggen, maar ik wilde zelf bij hem zijn. Dat gaf stof tot nadenken. Ik moest diep gaan tijdens het schrijven.”

Ga voor het hele interview naar Libelle!

Lees ook:Boekentip van RTL Late Night
Lees ook:Het ligt aan de genen
Lees ook:Datingtips van de Shallow Man
Lees ook:De parship-datingbijbel: mag ik deze date van u?
Lees ook:Zolang duurt verwerken van liefdesverdriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.