Online een bericht sturen doe je zo

Bij online dating is een bericht sturen meestal de enige manier om een goede eerste indruk te maken, dit moet je dus goed aanpakken.

Je bent een man of vrouw tegengekomen met een ontzettend aantrekkelijk profiel, zijn of haar interesses spreken je aan en de foto is ook nog eens erg leuk. Dat wordt tijd voor een berichtje. Ik geef je vier tips:

1. Wees persoonlijk

Het is erg aantrekkelijk wanneer de persoon aan wie je schrijft merkt dat je dat berichtje speciaal voor hem of haar hebt geschreven. Vermijd dingen als ‘ik vond je profiel er leuk uit zien en wil graag met je in contact komen.’ Natuurlijk kan dat werken bij sommige mensen, maar je moet toegeven dat jij het zelf ook leuker zou vinden als iemand echt de moeite voor je zou nemen. Kijk naar de interesses op het profiel en vraag er verder naar. Laat merken dat je het profiel hebt bekeken en daar op die manier op reageert.

2. Wees geïnteresseerd

Wanneer je gemeenschappelijke interesses hebt, is het erg makkelijk om te vertellen waarom jij zelf interesse hebt voor dat onderwerp. Doe dat niet, of in elk geval heel kort. Als je teveel uitweidt over jezelf is het niet leuk voor de persoon aan de andere kant om te reageren. Vergeet je vragen te stellen, dan is er een hele kleine kans dat je reactie krijgt want wat moeten ze daar op reageren? ‘Leuk dat jij dat ook leuk vindt.’ Nee precies, dat gebeurt niet.

3. Wees bondig

Omdat die andere persoon je zo leuk lijkt, wil je graag een enorm bericht sturen omdat je hoopt dan ook zoiets uitgebreid terug te krijgen. Reken daar maar niet op. Jij zou denk ik zelf ook niet de moeite nemen en hele lap tekst te lezen van iemand die je niet eens persoonlijk kent. Enthousiasme is leuk, maar teveel letters schrikken af.

4. Wees correct

Spelling en taalgebruik is erg belangrijk. Het is niet erg als je niet goed in Nederlands bent, maar laat in elk geval merken dat je je best hebt gedaan op het berichtje en vermijd nare woorden.

Succes!

Lees ook:Zo leg je online contact
Lees ook:Schrijf weer eens een brief
Lees ook:Zo laat jij een goede indruk achter op je date
Lees ook:De ongeschreven regels bij online dating
Lees ook:Voor mannen … vrouwen zijn een doelgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.