Bel kort voor de eerste date

Voor een eerste date met iemand die je online ontmoet hebt is het leuk om elkaars stemmen even te horen, daarom is telefoneren ideaal. Er is alleen wel één dingetje waar je op moet letten.

Bellen kan erg leuk zijn, je hoort de stem van de persoon achter de berichtjes. Via de telefoon kun je elkaar al iets beter leren kennen omdat je in kortere tijd meer kunt vertellen. Ook zegt een stem natuurlijk veel over een persoonlijkheid. Daarnaast is het heel handig als check. Is die persoon wel wie hij of zij zegt te zijn? Je zult niet de eerste zijn die met heel iemand anders chat, dan je in eerste instantie dacht. Alarmbelletjes moeten dan ook gaan rinkelen wanneer iemand niet wil bellen en/of afspreken.

Een regel bij het telefoneren is wel: hou het kort. Wanneer jullie van tevoren veel berichten uit hebben gewisseld, is het aan de telefoon erg makkelijk om hele levensverhalen te delen met elkaar. Het voelt erg vertrouwd samen en dan kun je maar zo een paar uur aan de telefoon hangen. Wat dan het risico is, is dat je de ander daarmee afschrikt. In het ergste geval wil de persoon die jij zo langzaam aan wel leuk begint te vinden, helemaal niet meer wil daten. Dat moet je natuurlijk zien te voorkomen.

Elkaars stemmen even horen is leuk en voegt zeker iets toe aan het eerdere contact, maar bespreek niet meer dan bijvoorbeeld hoe jullie werk er die dag uit zag en hang daarna weer op.

Lees ook:Je mobi tijdens de date
Lees ook:Ook je houding zegt natuurlijk veel
Lees ook:Vergeten verleidingstechniek: voetjevrijen
Lees ook:5 misvattingen over online dating
Lees ook:Daten: let op de tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.