Duidelijkheid is belangrijk voor mannen

Mannen willen in één keer weten wat je bedoelt, maar wij vrouwen zijn minder goed in de uitwerking daarvan. Hoe lossen we dat op?

Het is algemeen bekend dat wij vrouwen ons iets anders uit kunnen drukken dan we bedoelen. Wanneer de man vraagt of het goed gaat en we zeggen ‘jawel’, bedoelen we eigenlijk een dikke ‘nee’. De man hoort echter gewoon ‘jawel’ en gaat er van uit dat er niets aan de hand is.

Waarom we iets anders zeggen dan we bedoelen is naar mijn idee op te delen in twee oorzaken:

Inlevingsvermogen

We willen graag dat de man waarmee we misschien verder gaan ons kan aanvoelen. Wat we vaak vergeten is dan wel dat hij ons eerst moet leren kennen voor hij ons kan aanvoelen. Het is dus, zeker in het begin, belangrijk dat je open bent naar de man. Als je bepaalde dingen steeds vervelend vindt gaat hij die dingen herkennen en hoeft hij nergens meer naar te vragen.

Grootheidswaanzin

Tegelijk willen we onze eigen boontjes doppen, lang leve de emancipatie. Het is natuurlijk goed om zelfstandig te willen zijn, maar voor een gezonde relatie is het belangrijk dat je elkaar toelaat en leert kennen door eerlijk te zijn.

Conclusie is dus dat we wel gewoon moeten zeggen wat we bedoelen, hoe lastig dat ook is. Als je je in de man verplaatst is het maar wat vervelend dat je wordt gestraft voor iets wat je naar jouw idee goed hebt gedaan, want dat is eigenlijk wat we doen.

Het is moeilijk, maar probeer het. Hij zal het waarderen.

Lees ook:8x wat vrouwen kunnen leren van mannen
Lees ook:Datingtips voor mannen onder de loep 2
Lees ook:Verschillen tussen man en vrouw uitgelegd
Lees ook:10 dingen die mannen niet waarderen
Lees ook:Gespreksstof voor de eerste date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.