Hebben mannen last van het schoonheidsideaal?

Veel vrouwen voelen zich geïntimideerd en gauw niet goed genoeg bij het zien van de slanke modellen in tijdschriften. Hoe zit dat bij mannen?

De onderzoeker Agliata en Tantleff-Dunn lieten 158 mannen naar tv-commercials kijken. In deze commercials kwamen afwisselend ‘ideale mannen’ langs, en ‘neutrale mannen’. Die eerste hield vooral gespierde modellen in, terwijl de tweede meer de gemiddelde man liet zien. De resultaten wijzen uit dat mannen inderdaad, net als vrouwen, last hebben van het schoonheidsideaal. De mannen die de ‘ideale mannen’ zien, zijn eerder ontevreden over hun eigen lichaam en voelen zich eerder depressief.

Marketingfacts schrijft wel dat mannen beter met deze onzekerheid omgaan dan vrouwen. Als reactie gaan zij gewoon een keer extra naar de sportschool, terwijl vrouwen gelijk aan het diëten slaan of verjongings-kuren beginnen te volgen.

Lees ook:Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen
Lees ook:Mannen zien flirtsignalen anders
Lees ook:9 afknappers voor mannen
Lees ook:Verlegen? Lees dit bericht
Lees ook:Vrouwen houden van zware mannenstemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.