Vrouwen maken de dienst uit op Bumble

Ex-medewerkers van Tinder zijn een nieuwe app gestart waar vrouwen het voor het zeggen hebben: Bumble.

Eerder schreef ik al over de app Antidate waar alleen vrouwen de man aan kunnen spreken. Er is een nieuwe variant op de markt.

Whitney Wolfe, een vrouwelijke ex-medewerker van Tinder, is nadat ze last kreeg van haar baas opgestapt. Samen met twee oud-collega’s riep ze Bumble in het leven. Hier is er volgens hun een fatsoenlijke ruimte waar mensen elkaar op een ontspannen manier kunnen leren kennen. De vrouw heeft hierbij de macht in handen, als enige kan zij namelijk, net als bij Antidate, het gesprek beginnen. Wel alleen wanneer er van beide kanten een like wordt gegeven. Daarbij moet de man binnen 24 uur reageren, er zit dus wat druk achter waardoor de man kan laten zien dat hij echt interesse heeft.

Via NOS laat antropoloog Jitse Schuurmans weten niet te denken dat het een succes gaat worden. De rolpatronen tussen mannen en vrouwen zitten al zo vastgeroest dat het moeilijk wordt dat op deze manier te doorbreken volgens haar.

Lees ook:Nieuwe datingapp Antidate
Lees ook:Nieuwe dating app: The League
Lees ook:Hinge gaat de strijd aan met Tinder
Lees ook:Waarom mannen soms ineens niets laten horen
Lees ook:Hoop is niet verloren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.