Mannen kunnen moeilijk omgaan met druk

Uit onderzoek van de liefdadigheidsinstantie CALM (Campaign Agains Living Miserably) blijkt dat mannen moeite hebben om te gaan met de druk in hun persoonlijke en professionele leven.

Telegraph schrijft hierover. Het onderzoek is gedaan omdat de zelfmoordcijfers onder mannen in Groot-Brittannië in 15 jaar niet zo hoog zijn geweest. In Engeland en Wales is het nu zelfs de op één na grootste doodsoorzaak onder mannen tussen de 20 en 49.

De instantie heeft de druk en de verwachtingen bekeken waarmee mannen en vrouwen dagelijks te maken krijgen. Ze kwamen tot de conclusie dat mannen er niet in slagen hiermee om te gaan. Daarnaast praten ze nooit over hun problemen.

Ongeveer de helft van de 1000 deelnemers aan het onderzoek, zowel mannen als vrouwen, heeft een vorm van depressie ervaren. Verschil tussen man en vrouw is alleen dat vrouwen veel eerder hulp zochten bij een vriend. 69% van de mannen gaf aan liever zelf zijn problemen op te lossen.

Door werk ervaren mannen ook druk. 42% van de mannen voelt dit vooral als hij kostwinner moet zijn in de familie. Ook heeft 29% van de mannen het gevoel dat zijn partner hem minder mannelijk zou vinden als hij zijn baan zou verliezen.

Wanneer het over de relatie gaat, geeft ongeveer drie op de tien mannen aan het gevoel te hebben dat hij niet goed genoeg is voor zijn partner. Hij denkt niet over de kwaliteiten en vaardigheden te beschikken waar een romantische vrouw naar zoekt.

Erg leerzaam vind ik dit onderzoek. Mannen praten veel minder over hun problemen, maar dit onderzoek laat duidelijk zien dat dat wel beter is. Zorg ervoor dat de man zich veilig voelt bij je zodat hij altijd bij je terecht kan. Geef hem ook complimentjes en wees lief voor hem want aan het laatste puntje is te zien dat mannen soms toch best wel onzeker zijn.

Lees ook:Datinggedrag verandert
Lees ook:Mannen en vrouwen gaan verschillend om met overspel
Lees ook:Mannen praten nu eenmaal minder
Lees ook:Vrouwen vinden inkomen partner belangrijk
Lees ook:Vrouwen en praten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.