Verschillen tussen man en vrouw uitgelegd

Best handig als de verschillen tussen man en vrouw eens goed uitgelegd worden.

Manners heeft voor ons een aantal dingen op een rijtje gezet:

Rationeel denken versus emotioneel denken

Mannen denken doorgaans rationeel en vrouwen emotioneel en dat kan zorgen voor problemen, zeker wanneer je elkaar niet begrijpt. Houd altijd rekening met het feit dat een vrouw anders denkt dan jij. Wees kalm, bewaar je geduld en probeer je in haar te verplaatsen. Hoe meer je dit doet, des te rustiger zij zal worden.

Recht door zee versus ja maar toch nee

Voor je gevoel kan een vrouw ja zeggen en nee bedoelen en puur afgaande op haar woorden kan dat ook best zo zijn. Kijk echter altijd naar tekenen die anders suggereren. Hoe is haar intonatie? Is er sprake van sarcasme? Wat zeggen haar gezicht en lichaamstaal? Probeer haar antwoord te herhalen en bij haar te verifiëren.

Vrouwen hechten wél waarde aan de mening van anderen

Natuurlijk heb jij geen maling aan alles en iedereen maar wanneer puntje bij paaltje komt, kunnen mannen zich relatief eenvoudig even niets aantrekken van wat een ander vindt. Het gaat dan even om jou: zo ervaar je dit ook en daar kun je naar handelen. Realiseer je dat dit voor veel vrouwen anders ligt. Vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor de mening van anderen en dit kan hun denken en handelen beïnvloeden. Houd hier rekening mee en wees een steun voor haar.

Mannen en vrouwen ontstressen anders

Wat doe jij als je gestrest bent? Je gaat misschien even sporten of douwt juist een snelle pizza naar binnen. Wellicht speel je even een game, kijk je een aflevering van je favoriete serie of trek je een biertje open. En dan is alles weer goed. Bij vrouwen werkt dit niet zo. Vrouwen verwerken stress anders en ontstressen ook anders. Je kunt niet van haar verwachten dat zij er net als jij – in haar ogen – met zo’n nogal lompe manier mee omgaat. Je vriendin of vrouw zal vooral praten; haar humeur zal niet al te best zijn en ze zal zich misschien onredelijk gedragen. Dat hoort erbij.

Benieuwd naar de rest van de lijst? Bezoek de site hier.

Lees ook:55x dit zoekt een man in een vrouw
Lees ook:Verschillen tussen man en vrouw uitgelegd 2
Lees ook:Mannen en kinderen
Lees ook:Twee manieren om te checken je of je sjans hebt
Lees ook:Mannen praten nu eenmaal minder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.