Online daten, zo doe je het

Misschien waren je feestdagen eenzaam en besluit je op deze tweede januari het online daten te proberen. Ik ga je helpen.
Je online date profiel moet de man of vrouw van je dromen aanspreken, dus het is belangrijk om dat goed aan te pakken. 

Allereerst ga je op zoek naar een mooie foto van jezelf, het belangrijkste hier in is dat je lacht op je profielfoto en duidelijk zichtbaar bent. Voor meer tips kun je dit eerdere artikel lezen: Let op je online foto’s.

Dan komt je profieltekst aan bod. Deze moet goed in elkaar zitten omdat dat het tweede is waar mensen naar kijken. Geen goede tekst? Geen interesse. Probeer in je tekst te vertellen hoe jij bent, waar je van houdt en wat je hobby’s zijn. Het moet niet al te lang zijn want dan haken mensen af, zo’n vijf tot tien regels is echt voldoende. Handig om te weten is dat mensen erg snel weg klikken wanneer er in een paar zinnen al meer dan twintig spelfouten zitten, lees je bericht dus een aantal keer door zodat je zeker weet dat je er in elk geval je best voor hebt gedaan dit te voorkomen. Je kunt eventueel ook in deze tekst vermelden waar je naar op zoek bent, maar het is leuker om daar in de loop van de berichten die je binnenkrijgt open over te zijn. Misschien reageert er wel iemand die je in eerste instantie niet had uitgekozen maar ook ontzettend leuke kanten heeft, dat hoor je best vaak.

Hierna kun je bij sommige sites ook nog voorkeuren aangeven voor de personen die je langs wil zien komen. Mijn enige tip hierbij heeft te maken met het laatste van de vorige alinea. Wanneer je heel selectief uitkiest loop je mensen mis die misschien één puntje hebben waar jij niet dol op bent, maar daarnaast oneindig veel overeenkomsten met je hebben. Aan dat ene puntje van kritiek valt wel te wennen of in het ergste geval is het af te leren, wees dus niet te streng voor de andere leden op de datingsite. Ze moeten zich natuurlijk nog wel welkom voelen om te reageren want hoe meer reacties, hoe leuker.

Hebben jullie zelfs nog tips die goed werken? Deel ze hieronder, misschien hebben andere singles er iets aan!

Lees ook:Meer reacties tijdens online daten
Lees ook:Tips voor online daten
Lees ook:Soort zoekt soort gaat minder op bij online dating
Lees ook:De ongeschreven regels bij online dating
Lees ook:5 misvattingen over online dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.