Zo verwerk je een relatiebreuk

Iets nieuws beginnen als je nog niet over je vorige relatie heen bent, kan niet. Volg deze tips op en niets staat je meer in de weg.

Hln.be schreef een artikel over verwerking bij mannen en vrouwen. Ik filterde de tips er voor je uit:

1. Stop met jezelf de schuld te geven

Waarschijnlijk zijn er inderdaad dingen geweest die jij beter had kunnen doen, maar het is nou eenmaal zo gegaan als het gegaan is. Dat verandert niet door er nachten wakker van te liggen.

2. Ban negatieve gedachten uit je hoofd

Het kan goed zijn dat je door deze breuk onzeker bent geworden, of nog onzekerder dan je al was. Je moet proberen niet te verdrinken in deze gedachten. Dat deze man of vrouw niet de ware voor jou was, zegt niet dat jij nooit iemand gaat vinden. Juist niet! Nu je dit afgesloten hebt ben je weer een stapje dichter gekomen bij de man of vrouw die echt voor jou bedoelt is.

3. Haal er lessen uit

De punten waar je bij punt 1 jezelf de schuld van geeft, kunnen je tegelijk leren hoe je bepaalde dingen in de toekomst misschien anders aan zou kunnen pakken. Dit kan volgens de onderzoekers het best door de situatie te bekijken vanuit het standpunt van een buitenstaander.

4. Zoek vrienden op

En dan vooral mensen die je gevoelens begrijpen. Waar jij terecht kunt als je het echt even niet volhoudt en die de lasten met je willen delen.

5. Maak weer lol

Nadat je alles hebt overdacht en eens goed uitgehuild of gebaald hebt, is het tijd om vrolijk te worden. Zoek weer positieve dingen op en merk dat je zonder die man of vrouw in je leven ook gelukkig kunt zijn. Je kunt lol met vrienden maken maar ook bijvoorbeeld een nieuwe hobby zoeken, misschien ontdek je jezelf wel opnieuw na deze ervaring.

Lees ook:In 4 stappen meer zelfvertrouwen
Lees ook:Zo vind je ware liefde
Lees ook:12 tips om beter in je vel te zitten
Lees ook:Zie daten als iets leuks
Lees ook:Twitterdating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.