Onderzoek naar onenightstands

Een onenightstand leidt in sommige gevallen tot een stabiele relatie, dat wijst onderzoek uit.

Je kunt er van houden, maar een goede relatie volgt niet vaak op contact wat begint met een onenightstand. C-date, de grootste ‘casual dating’-site ter wereld, deed een groot onderzoek naar seksuele trends en behoeften.

Aan het onderzoek deden 5760 mensen mee, inwoners van elf landen (België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland). Per land deden meer dan vijfhonderd mensen mee aan het onderzoek en gaven via een online vragenlijst hun voorkeuren aan. 41 procent van de Nederlanders zegt dat hij of zij ooit een casual date of een vrijblijvende seksrelatie heeft gehad. 13 procent van de Nederlanders maakt überhaupt wel eens gebruik van zo’n casual datingsite.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 27 procent van de casual dates leidt tot een stabiele relatie, dit is dus ongeveer een kwart. Het komt niet vaak voor, maar kan dus wel.

Aude Creveau, Senior PR manager bij C-date zegt er volgens datingkrant zelf over: “Dit onderzoek geeft ons een goed beeld van het seksuele gedrag van mannen en vrouwen. Het is altijd fascinerend om te zien hoe behoeften en gedrag zich ontwikkelen op dit gebied. Casual dating geeft een invulling aan seksuele behoeften als onderdeel van het dagelijkse leven. Gewoon elkaar ontmoeten voor een avond en/of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes. Het is de moderne vorm van seksuele vrijheid die kan bijdragen aan een vol en rijk erotisch leven.

Lees ook:Nederlanders niet bang om met collega’s te daten
Lees ook:One night stands maken verdrietig
Lees ook:Mannen en vrouwen gaan verschillend om met overspel
Lees ook:Gouden regels van onenightstands
Lees ook:Vrouwen willen meer fifty shades of grey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.