In 4 stappen meer zelfvertrouwen

Op een date kom je het liefst zo zelfverzekerd mogelijk over. Dat is soms wel eens lastig, het ene moment zit je nou eenmaal beter in je vel dan het andere moment. Ik geef je wat tips hoe je je zelfverzekerder kunt voelen.

We zijn bijna allemaal het liefst altijd de eigenwijze, zelfstandige en geƫmancipeerde vrouw maar dat lukt nou eenmaal het ene moment beter dan het andere. Ik heb zelf vaak dat ik op de momenten dat ik niet zelfverzekerd hoef te zijn, het juist wel ben en andersom. Tijd voor verandering:

1. Maak een lijst van dingen die je goed kunt

Hier mag je best even de tijd voor nemen. Zo op het eerste gezicht schrijf je misschien wat standaard dingen op die je bijvoorbeeld vaak van anderen hoort, maar denk eens verder dan dat. Een week lang elke dag drie punten op moeten schrijven is een goed voornemen. Leg de lijst vervolgens ergens neer waar je hem goed kunt zien, desnoods plak je hem aan het plafond boven je bed. Zo kun je net zo vaak als nodig zien dat je goed bent in heel veel dingen.

2. Laat jezelf zien wat je kunt

Naast een lijst van dingen die je goed kunt, is het nog fijner om daadwerkelijk te zien wat je kunt. Stal wat dingen uit die je zelf gemaakt hebt. Wat mij betreft richt je je hele woonkamer in met dingen van jouw hand, het maakt niet uit wat het is. Als het je er zelf maar aan herinnert dat jij goed bent in bepaalde dingen.

3. Overwin jezelf

Vind een doel. Het moet niet te moeilijk zijn, maar ook absoluut niet te makkelijk. Vind je het bijvoorbeeld lastig om mensen aan te spreken, pak dan de telefoon en bel eens kort met iemand die je al een tijdje niet hebt gesproken. Wanneer je dit doel hebt behaald krijg je een ontzettend fijn gevoel. Onthou dit.

4. Beschrijf je fijne gevoel

Wanneer je je doel behaald hebt, moet je gauw opschrijven hoe je je voelt. Of beter is eigenlijk dat je jezelf filmt, zo kun je jezelf vertellen dat het het waard is om nog eens je doel te behalen.

Heb je dit gedaan? Dan kun je veel aan. Je weet dat wanneer je het echt wil, je je doelen kunt behalen. En als je aan jezelf twijfelt, pak je even je lijst erbij of kijk je rond in de kamer. Jij kunt echt heel erg veel en die date ga jij dus ook met gemak tot een groot succes maken. Veel plezier!

Lees ook:Datetip: Bucketlist maken
Lees ook:Zo ga je je date-angsten te lijf
Lees ook:Doe meer met je ogen!
Lees ook:12 tips om beter in je vel te zitten
Lees ook:Zo verwerk je een relatiebreuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.