Keurmerk Veilig Daten moet zorgen voor minder oplichting

Foto: consumentenbond.nl

Ergens op het wereldwijde web surft hij of zij rond: de ware. Maar het vinden van deze soulmate wordt steeds moeilijker door alle nepprofielen op datingsites. Dit is binnenkort verleden tijd. Het keurmerk Veilig Daten moet oplichting tegengaan.

DatingWebsites.nl zette de meest voorkomende klachten over online daten op een rijtje. Met stip bovenaan: het nepprofiel. Gelukkig hoort optreden tegen dit soort oplichting bij de voorwaarden voor het krijgen van het keurmerk en zullen de nepprofielen dus als sneeuw voor de zon verdwijnen. Bij Pepper wordt al gecontroleerd op betalingen met dezelfde creditcard. Ook controleert het datingbureau profielen met dezelfde namen en foto’s.

De eerste datingsites die het keurmerk Veilig Daten krijgen, zijn Lexa, Relatieplanet, Pepper, PARSHIP, Match4me, e-Matching, Paiq, 50plusmatch en eDarling. De negen sites hebben gezamenlijk verschillende afspraken gemaakt. De bureaus moeten goed bereikbaar zijn en voorwaarden rondom abonnementen moeten worden aangescherpt.

Lees ook:Malware verschuilt zich achter nepprofielen op Tinder
Lees ook:BBC ontdekt: datingsites vol fake-profielen
Lees ook:Vijf trends bij online dating
Lees ook:Op dit festival moet je wel scoren
Lees ook:Dure auto maakt man aantrekkelijker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.