‘Mannen willen aangesproken worden’

Vrouwen opgelet: 92 procent van de mannen vind het fijn als een dame op hem afstapt. Dat blijkt uit Cosmo’s grote mannen enquete. Vrouwen kunnen dus afwachten tot hij initiatief neemt om zelf de eerste stap zetten.

Cosmo ondervroeg voor het oktobernummer 200 mannen en ontdekte dat mannen het gewoon een beetje eng vinden om vrouwen aan te spreken. Miguel zegt: “De vrouw is eigenlijk onze grootste angst: jullie brengen ons in verlegenheid en maken ons onzeker. Ik wacht zelf ook af; ik moet echt signalen hebben voordat ik een poging waag.”

Blauwtje lopen
Duidelijk dus, mannen vinden het – net als vrouwen – niet fijn om een blauwtje te lopen of tijdens het flirten. Ook het idee dat er ineens een bozig vriendje kan opduiken terwijl hij z’n move maakt, is niet echt bevorderlijk voor z’n ‘moed’.

Wat zien de ondervraagde mannen als oplossing? Het is eigenlijk heel simpel: begin gewoon een gesprekje. De Cosmo-mannen vinden het al prima als je ze vraagt of ze het naar hun zin hebben. Ook een proostgebaar vanaf de andere kant van de bar is volgens de mannen een goede ‘opener’. Als het maar spontaan is.

Meer lezen over openingszinnen? Dit zijn echt goede openingszinnen.

 

Lees ook:Een blauwtje lopen?
Lees ook:Top 10 goede en slechte openingszinnen
Lees ook:Zo vind je ware liefde
Lees ook:5 dingen die mannen haten in bed
Lees ook:6 redenen waarom hij ineens niets meer laat horen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.