Wat ging er toch mis op die eerste date?

Mannen, jullie kennen het vast wel: Je hebt een eerste date en alles ging gesmeerd. Het was gezellig, jullie hebben gelachen en na afloop bevestigde zij ook dat het leuk was. Toch laat ze de volgende dag weten dat het ‘m niet gaat worden. Wat ging er mis?

Datingexpert Rhijja Jansen legt in haar boek Vrouwen! Waarom ze doet wat ze doet uit wat er aan de hand is. Het zijn niet per se vrouwen die tijdens een date de schone schijn ophouden, maar mannen die bijzonder slecht zijn in het lezen van non-verbale aanwijzingen:

Liet zij hem betalen?
“Misschien heeft hij er geen waarde aan gehecht dat de vrouw per se zelf haar deel van het etentje wilde betalen, dat ze hem niet mee naar huis heeft gevraagd, dat ze hem niet heeft gekust en dat ze af en toe wegkeek wanneer hij haar een verhaal vertelde.Vrouwen die erop staan dat ze hun deel van het etentje betalen, kunnen dit doen omdat ze het niet eerlijk vinden de man te laten dokken, om hem vervolgens af te wijzen. Door zelf te betalen, houden ze een bepaalde onafhankelijkheid en kunnen ze niet het gevoel krijgen dat ze aan de man dingen zijn ‘verplicht’ als hij voor alles betaald zou hebben.”

Iets met kikkervisjes en eitjes
Rhijja: “Ook goed om te weten is dat mannen automatisch iets sneller geneigd zijn om een vervolgdate te willen. Ze zijn namelijk zo geprogrammeerd dat zij wanneer ze een vrouw zien, hier meteen een seksuele reflex op krijgen. Ze zullen sneller fantaseren over hoe het zou zijn om met haar te vrijen dan dat de vrouw fantaseert om met hem te vrijen. De oorzaak: hij heeft sperma. Hij heeft heel veel sperma. Een man produceert om precies te zijn 100 miljoen zaadcellen per dag. Op een heel mannenleven is dat meer dan vierhonderd biljoen ‘kikkervisjes’. Je kunt je dus voorstellen dat mannen makkelijk gehoor kunnen geven aan de drang om die zaadcellen te verspreiden, zodat ze zoveel mogelijk kans op nageslacht hebben.”

Ben je een man en heb je geen idee waarom vrouwen doen wat ze doen? Of ben je een vrouw en ben je benieuwd waarom je doet wat je doet? Ren dan nu naar de boekwinkel – of klik hier – om het boek ‘Vrouwen, waarom ze doet wat ze doet’ van datingexepert Rhijja Jansen te kopen want daarin geeft ze antwoord op alles wat je wil weten en meer. Veel meer. Soms confronterend maar vooral heeeeel leuk.

kans op nageslacht hebben. Dat merk je ook in hun seksuele gedrag: ze zijn veel visueler ingesteld dan vrouwen. Ze hoeven maar een vrouwenlichaam te zien, of hun cobra steekt de kop op en is klaar voor een fikse vrijpartij.Voor vrouwen ligt het anders. Vrouwen worden geboren met zo’n 400.000 eitjes, en daar moe- ten ze het de rest van hun leven mee doen, zelfs met maar een heel klein deel daarvan. Ze zijn hierdoor kritischer en meer gefocust op betrouwbaarheid van een man, zodat hij later voor haar en de kids kan zorgen.

Volg je Dating.blog.nl al op Twitter voor het heetste datenieuws?
Klik hier om het direct te doen.

Lees ook:Mannen willen dat vrouwen rekening meebetalen
Lees ook:Gezocht: man die z’n rekeningen kan betalen
Lees ook:Jeej, sex op de eerste date is oke!
Lees ook:Mannen mogen niet meer wijdbeens
Lees ook:Vrouwen reageren anders op alcohol dan mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.