Tips voor een zelfverzekerde indruk

Foto: Flickr.com/AntonEkdahl

Iemand aanspreken of op een eerste date gaan is superspannend. Je wil graag dat het goed gaat, daar wordt je zenuwachtig van en voor je het weet wordt het een ongemakkelijke ontmoeting. Gelukkig zijn er een paar simpele manieren om het ijs te breken een goede en zelfverzekerde eerste indruk te maken.

Spiegelen
Het is goed om je te realiseren dat je meestal niet de enige bent die gespannen of ronduit zenuwachtig is. Wanneer jij je op je gemak voelt, zal die ander zich dat ook sneller voelen. Een van de manieren om te zorgen dat iemand zich op zijn of haar gemak bij je voelt is het kopieren van lichaamshouding. Spiegel degene met wie je op een date bent. Neem een slok wanneer de ander het doet en buig mee naar voren of achter.

Als iemand jou na een tijdje na gaat doen, is er een goede kans dat hij/zij geinteresseerd is. Dus strijk zelf eens een lok haar uit je gezicht en kijk hoe je date reageert.

Maak oogcontact
Maak en hou oogcontact met degene met wie je ingesprek bent. Niet de hele tijd, maar wel regelmatig en langdurig. Analyseer eens hoe je een vriend(in) aankijkt tijdens een gesprek en maak hier een mentale notitie van. Probeer evenveel oogcontact te maken met je date als je met vrienden doet. Door oogcontact te maken laat je zien dat je luistert en lijk je meer zelfvertrouwen te hebben. Het Ā zorgt voor een goede connectie.

Het is sowieso handig om jezelf even goed te bekijken wanneer je weer eens met vrienden bent. Hoe zit je, hoe beweeg je op welke toon praat je en waar hebben jullie het over? Dit kan je allemaal gebruiken wanneer je je ongemakkelijk voelt tijdens een eerste ontmoeting.

Open houding
Probeer je armen niet voor je borst te kruisen als je onzeker bent. Je voelt je misschien veiliger, maar sluit je af voor contact. Leg je handen voor je op een tafel of bar of zet ze in je zij. Op deze manier blijft het gesprek dynamischer en kan je date je eventueel onschuldig aanraken. Dat zien we graag!

Voor de rest is het natuurlijk handig als je niet naar zweet stikt, schone tanden, handen en kleding hebt en geen ongemakkelijke gespreksonderwerpen aansnijdt.

Lees ook:Doe meer met je ogen!
Lees ook:Vrouw bepaalt hoe date eindigt
Lees ook:Zie daten als iets leuks
Lees ook:In 4 stappen meer zelfvertrouwen
Lees ook:5 tekenen dat zij interesse heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.