Tips voor een goede profielfoto en meer dates!

Foto: Flickr.com/naixn

Als je via een datingsite snel een date wilt regelen, is het handig om een cursus fotografie te volgen of een bezoekje te brengen aan de fotograaf. De Amerikaanse datingsite OkCupid.com liet meer dan een half miljoen profielfoto’s beoordelen en ontdekte dat mensen met mooie foto’s populairder zijn. Dus niet mooie mensen, maar mooie foto’s.

Gebruik een goede camera
Daters met kwalitatief goede foto’s op hun pagina’s worden aantrekkelijker gevonden. Mensen die poseren voor een spiegelre- flexcamera worden vaker mee uit gevraagd dan mensen die zich laten vastleggen met de korrelige camera van een mobieltje.

Zorg dat je te zien bent
Foto’s van mensen die duidelijk op de voorgrond te zien zijn, worden veel positiever beoordeeld dan plaatjes van mensen die weg- vallen tegen de achtergrond. En zorg dat je herkenbaar bent. Een foto waar je met twee vrienden opstaat is onhandig, want wie ben jij dan? Het toppunt was een foto van vier mannen die ik laatst tegen kwam. Bij de beschrijving stond: Ik ben de middelste. Ondanks dat ik hard moest lachen, heb ik geen berichtje gestuurd.

Geen zonnebrillen!
Als je niet herkend wil worden op straat en daarom met een zonnebril of achterstevoren op je profielfoto staat, moet je misschien overwegen een professionele datingservice in te schakelen. Online daters vinden het belangrijk dat ze je in het gezicht – en dan vooral in de ogen – kunnen kijken. Een foto met zonnebril mag best tussen je foto’s staan, maar hem als profielfoto gebruiken gaat ten koste van aandacht.

Schiet je foto’s tussen 12:00 en 15:00 uur
En foto’s die in de middag zijn gemaakt, genieten de voorkeur boven ochtend- en avondfoto’s.

Flits niet
Wil je toch foto’s maken aan het begin of het einde van dag? Pas dan op met de flits! Het felle licht kan je van de ene op de andere seconde zeven jaar ouder maken. Een bloedmooie dame van 25 die met de flits vol in haar gezicht was gekiekt, werd ineens 32 ge- schat, en zij was niet de enige. Indirect flitsen, bijvoorbeeld via een muur maakt mensen aantrekkelijker.

Lees ook:Plaats altijd een profielfoto
Lees ook:Over profielfoto’s
Lees ook:Waarom een groepsfoto als profielfoto beter is
Lees ook:Tip: App die iedereen aantrekkelijker maakt
Lees ook:Exclusieve datingsite voor de allermooiste mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.