Wat trek je aan op een eerste date?

Foto: Flickr.com/Extra Medium

Een herkenbaar dilemma voor mannen en vrouwen: Wat trek je aan op een eerste date? Je wil niet te saai, uitgesproken of sexy voor de dag komen omdat je maar een kans hebt op een eerste indruk. Deze tips – gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek – helpen je wanneer je voor je twijfelend voor je kledingkast staat. 

Sexy jurkje? Hou het beschaafd!
Vrouwen die op een eerste date gaan, voelen vaak de drang om mannen in te pakken met een sexy jurkje. Met een mooi lapje gedrapeerde stof dat hun sterke punten benadrukt hopen ze een onvergetelijke indruk te maken. Een compleet plaatje met losse haren, mooie panty’s, hakken en rood gestifte lippen garandeert succes. Tenminste, dat zou je denken. Maar volgens Lexa heeft slechts 15 procent van de mannen zin om op stap te gaan met armcandy. Hun droomdate zien ze het liefst gewoontjes gekleed. Waarom dit zo is, blijft een groot raadsel.

Semi-casual
Vrouwen die nu lichtelijk gefrustreerd zuchten dat alle mannen saaie sukkels zijn, moeten niet zeuren. Zeker de helft van de vrouwen ziet haar date het liefst semi-casual in een goede spijkerbroek, overhemd en op gymschoenen. Ook niet echt wereldschokkend, toch?

Dat mannen vrouwen in het rood het meest aantrekkelijk vinden, wisten we al. Maar wat moet je als man aan om indruk te maken op een vrouw? Een rood shirt of accent mist ook bij ‘de vrouwtjes’ zijn uitwerking niet, maar vrouwen zien alles liever in de context.

Blauw is beste flirtkleur
Uit onderzoek blijkt dat mannen door middel van kleuren hun gemoedstoestand aangeven. Wanneer een man zich niet op zijn gemak voelt, draagt hij grijs. En vrouwen pikken dit soort signalen op. Uit sommige onderzoeken komt blauw als beste ‘flirtkleur’ naar voren. Het is een neutrale kleur die zo’n beetje bij alle emoties past en niet al te zeer afleidt.

Wanneer je als man voor een veilig blauw overhemd kiest, moet je zorgen voor kleur in je gezicht. Vrouwen laten in onderzoeken een grote voorkeur zien voor blanke mannen met een blos op de wangen. Dat is een teken van gezondheid en het werkt als vliegen op stroop. Ben je wat bleek, dan zou rouge een goede oplossing kunnen zijn. Mannen die liever geen make-up gebruiken, kunnen voor een date beter een stukje gaan wandelen of zichzelf zacht in gezicht slaan.

Lees ook:Ook voor mannen: rood shirt = scoren
Lees ook:Mannen eten minder bij blauw licht
Lees ook:Vrouwen willen daten met man met breed gezicht
Lees ook:Make-up your mind
Lees ook:‘Vrouwen in rood hebben zin in sex’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.