Jongeren datingtips

Als je jong bent en je gaat daten via internet, dan kan dit zeer gevaarlijk zijn. Zorg ervoor dat als je stiekem hem of haar wenst te ontmoeten dat iemand ervan weet. Dit lijkt tegen dovemansoren gezegd, zeker als je jong bent. Want natuurlijk laten bijvoorbeeld je ouders je niet gaan. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook volwassenen kampen met het probleem om veilig te daten dus dat maakt geen verschil.

Er is dus ook voor jou een manier om veilig te daten!

.TIP 1 Zorg ervoor dat je tegen je ouders zegt dat je iemand graag wil ontmoeten. Zeg er dan wel bij dat je graag wil dat je ouders weten waar je bent. Het gaat hen immers ook om jou veiligheid. Bel of sms hen dat je bent aangekomen of laat je brengen. Zijn je ouders het hier niet mee eens? Zeg dan dat je vroeg of laat iemand wenst te ontmoeten zonder medeweten aan hen en dat de keus nu aan je ouders is; of dat je het vertelt of dat je het dus niet laat weten en toch gaat.

Stel je namelijk voor dat er iemand aan de andere kant zit die zich heel anders voordoet dan hij/zij is. Inderdaad ook webcambeelden kan men vervalsen. Ookkan het gebeuren dat je date tegenvalt, dan is het handig om te weten dat je gemakkelijk weer terug naar huis kan komen.

TIP 2 Ook al is de persoon aan de andere kant nog zo aardig of nog zo lief, spreek af op een openbare plaats. Hier kan je stukken minder gebeuren. Spreek bijvoorbeeld af bij de sigarettenkiosk van de Albert Heijn. Daar kan je niet zoveel gebeuren en verrast worden door iemand die het slecht met je meent. Afspreken is wat anders dan lieve tekstjes via msn.

TIP 3 Simpele leuke dingen zijn samen heel leuk om te doen. Je hoeft niet meteen de meest gekke fratsen te bedenken om het leuk te hebben. Een eerste ontmoeting met iemand die je leuk vindt kan bijvoorbeeld ook al wandelen in een park zijn. Heeft die ander daar niet genoeg aan? Bedenk je dan goed of de date wel om jou te doen is of omdat het misschien om een hele andere reden gaat om jou te ontmoeten.

Afspreken met onbekenden is een volwassen aangelegenheid. Bedenk je dus goed dat je ook volwassen moet handelen.

Lees ook:Daten via Twitter
Lees ook:Veilig daten doe je zo
Lees ook:Op LoveDance loop je kans
Lees ook:Online daten, iedereen gedraagt zich anders dan men is
Lees ook:Nederlandse versie ‘Catfish’ in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.